Bilder

Jag försöker att lägga in lite bilder, men det är så svårt att hitta några bra foton som passar till inlägget. Vill helst inte söka på google och sen lägga upp det i ett inlägg. Även om det får blir så ibland ;) Jag vill använda så mycket som möjligt av mina egna bilder då det blir mer personligt. Men då ser det istället lite tråkigt ut, när jag inte hittar några bra från dator. men men jag hoppas att mitt bildlager fylls på med lite mer användbara foton ^^

Ha det så bra! Kram

Dansuppvisning.

Dansuppvisning ikväll. Ska bli roligt men börjar bli lite nervös ^^ Men men det är bara att göra det bästa av situationen. I torsdags när det var genrep så fattades det omkring 4 personer. Jag förstår mig inte riktigt på dom, vem är borta när det är genrep???? Kommer dom inte idag heller så blir det att vi måste byta placeringar och det kommer bli väldigt förvirrande. Men men vi får göra så gott vi kan :)

Ska försöka ta lite bilder backstage och lägga upp några här. Men vi får se hur det gå med det :P

Ha det så bra! Kram

70 dagar kvar!

                 Det börjar närma sig sakta men säkert!

Presenter

Började med inhandligen av lite presenter till min värdfamilj igår, så nu är det igång också :)  Ska köpa till 5 st så jag har lite att inhandla. Tyvärr kan jag inte skriva vad det var som jag köpte ifall någon av dem läser min blogg. Kan lägga upp lite bilder på det efter att dom fått presenterna ;)

Har ni något bra tips på något som ni funderar på att ge bort eller har gett bort tidigare, Skriv gärna en liten kommentar. Alla förslag är välkomna ;)


Pass hämtas imorrn (tisdag)

Imorgon är mitt nya pass färdigt. Skönt :) Kommer se ut som en brottsling eller något. Tycker verkligen inte om att man inte får le, det gör så att jag ser nästintill arg ut xD haha.
Men passet får jag se imorrn och det blir spännande och se hur man ser ut ^^ Tyckte om bilden på mitt förra pass, men vad ska jag göra. Jag hittar verkligen inte det gamla, så det var bara att skaffa ett nytt.

Nej, nu ska jag sova. Sov så gott! Kram

Journey - Don't Stop Believing


Saknar att hoppa trampolin

Usch vad jag saknar att hoppa trampolin själv. Kommer ihåg hur härlig känsla det var att kunna köra massa övningar i luften. Det är en skön upplevelse.

Har nog blivit ledare för att jag inte riktigt kan släppa den känslan. För nu när jag är tränare kan jag ändå hoppa ett par hopp om jag skulle vilja. Men egentligen skulle jag vilja hoppa själv igen. Men det känns som om jag är lite för gammal för att börja hoppa i föreningen igen :/ Men man kan ju alltid önska :)

Kommer kännas lite tomt att inte gå till trampolinen två gånger i veckan och inte ha ledarmöten osv. Men samtidigt tror jag att jag kommer ha fullt upp med andra saker i USA. Sen när jag kommer hem igen, så blir det att vara tränare igen för min del :)


            

Vänner

Undrar hur jag ska klara mig utan mina underbara vänner när jag är borta. Ni ska bara veta hur mycket ni betyder för mig.

Jag hoppas att vi hinner ses mycket i sommar även om jag kommer jobba sex veckor och vara ledig två. Men de tre första veckorna så kommer jag vara hemma på eftermiddagarna/ kvällarna. Så då måste vi ses :) De följande tre veckorna så kommer jag tyvärr inte vara i Uppsala, så då blir det lite svårt.

Men jag ville bara berätta hur mycket jag uppskattar er. Är så glad över att ni finns och att jag träffat er :)
Vissa av er har man ju känt sen man vart riktigt riktigt liten.

                         

Men när jag kommer hem efter 10 månader i USA, då kommer vi kunna ses när vi vill ;)   


80 dagar kvar!

       

Nu äre bara 80 dagar innan min resa börjar.

Och det var 47 dagar sedan som jag startade denna blogg. Det känns som om det var rätt nyligen jag gjorde det, men nej där har jag fel.

När jag tänker på det så börjar jag inse hur fort tiden går och hur lite tid jag har kvar här hemma innan jag åker.

Det är ännu mindre tid kvar i skolan. På fredag är det exakt tre veckor kvar :/
Jag funderar på hur jag kommer klara mig utan klassen sen när jag kommer tillbaka. Det kommer kännas väldigt konstigt. Kan nästan slå vad om att den nya klassen inte kommer vara bättre än min nuvarande, även om vi kan vara lite pratiga ibland ;) Men tänk hur det skulle vara med en väldigt tyst klass, hur roligt skulle det då vara att gå i skolan varje dag?

Men sen så längtar jag såklart tills att jag åker. Vill så gärna träffa dem som jag ska bo med i nästan ett år :) Tror absolut inte att jag kommer ångra mig. Det känns som om jag har fått en väldigt bra värdfamilj där borta. Hoppas bara man hittar lite vänner där också, så kommer det nog bli ett kanonår :)  

Pass

Det ser ut som om mitt pass kommer få en mörk framtid på någon okänd plats. Ska försöka fixa ett nytt pass nu denna vecka. Vill ha visumansökningen gjort nu. Orkar inte riktigt med den :P Men vad gör man inte, jag har inte så mycket val om jag vill kunna åka till USA i sommar.

Men jag funderar på hur det blir med min flygbiljett då. Jag behövde gå och lämna in mitt passnr till Ticket när jag hade bokat min biljett. För annars gäller inte min biljett eller?? Någon som vet?
Nu kommer jag antagligen behöva gå in med det igen, hoppas bara att det inte blir för mycket krångel. 

Sen så måste jag skicka in en ny kopia på passet till YFU. Usch vad jobbigt det är att tappa bort passet just nu när man kommer behöva det.


Konstiga lagar i USA!

Hittade lite konstiga lagar när jag letade runt lite på internet. Tänkte dela med mig av dom jag hittade som finns i Indiana.

  • I Indiana är det fastlaget i lag att Pi = 3.
  • Det är mot lagen att passera en häst på gatan.
  • Det är förbjudet att bada mellan okrober och mars.
  • Det är olagligt att sälja bildar på söndagar.
  • En man får inte tillbaka till en parkeringsplats eftersom det hindrar poliser från att se registreringsskylten.
  • I Indiana kan en man över 18 år bli arristerad för våldtäkt om passageraren i hans bil inte har sina strumpor och skor, och är under 17 år.
  • I Elkhart, Indiana, är det förbjudet för en frisör att hota skära av ett barns öron.
  • Warszawa, Indiana: Ingen får kasta en gammal dator över gatan på sin granne.

 


90 dagar kvar!

Nu är det bara 90 dagar kvar. Det känns fortfarande rätt lång tid tills det bär iväg till staterna. Har inte fått någon mer information om min resa. Nu är det visumansökningen som jag måste ta tag i. Fast först så måste mitt pass komma fram.

 

 

 


Kamera?

Jag ska börja leta efter en liten digitalkamera. Kommer att få den i födelsedagspresent men får välja vilken jag vill ha. Det är därför jag letar nu. Jag har en Canon EOS 450D systemkamera som jag kommer att ha med. Men jag känner att jag vill kunna ha en lite mer smidigare kamera som man kan ha med sig lite överallt :)

Är det så att ni har något föslag på någon liten kamera som ni tycker verkar bra, så säg till. Blir väldigt glad om det komme rin lite förslag. Det gör det hela lite enklare, då man får lite tips :)

Ha det så bra! Kram /My

Söka visum!

Fick idag hem ett brev från YFU. Där det stod om hur man söker visum hos amerikanska ambassaden i Stockholm. Har inte riktigt orkat läsa igen allt, men det ska jag nog göra i helgen om jag hinner.

Men innan jag kan söka visum så måste jag hitta mitt nygjorda pass som jag har lyckats slarva bort. Smart gjort av mig, jag vet. :P Men ibland händer sånt som man inte riktigt vill. Men hittar jag inte passet så måste jag till polisen igen och betala 500 kr eller vad det nu kostar för att skaffa ett nytt pass.

Men vi får se om jag hittar det eller inte. Jag hoppas jag hittar det så jag slipper gå till polisen igen och krångla. Det var lite för krånligt sist, jag skulle tydligen ha med mig ett formulär där båda mina föräldrar hade skrivit på. Varför kunde inte bara jag själv få bestämma om jag vill ha ett pass eller inte. Vad spelar det för roll om man är under 18 och skaffar pass utan föräldrarnas tillstånd?

Ta med sig dator till värdlandet?

Ska man ta med sig datorn eller inte till värdlandet? Denna fråga har gått fram och tillbaka i mitt huvud. Kommer man att tillbringa för mycket tid vid datorn och bli lite "utstängd" från vänner och så. Eller är det bra att göra det så att jag har möjligheten att skriva arbeten, spara foton och hålla kontakten med andra människor. Jag tror man kan begränsa användandet av datorn. Men jag tycker att det är så svårt att veta hur man ska göra. Jag står och velar mellan att ta med den eller lämna den hemma.

Nu tror jag inte att jag kommer ha något problem med detta. Men det kan faktiskt hända att det blir lite avundsjuka mellan sina värdsyskon och utbytesstudenten, om det är så att värdfamiljen har det dåligt ställt och måste dela på en dator. Sen kommer man själv med en bärbar dator till sig själv.

Hur tycker ni att man ska göra i denna fråga?

             
                         Btw Det är från denna dator all bloggning sker


Roligt :)

Hej på er!

Roligt att jag har en liten grupp personer som tittar in här i min blogg ibland :) Fråga mig gärna frågor om mina förberdeleser inför mitt utbytessår eller om ni har några andra frågor till mig :) Det är bara att fråga på.

Ni kan också säga till om det är något som ni undrar över och vill att jag ska ta upp i ett inlägg eller så. Då kan ni bara lämna en liten kommentar. Eller så kan ni bara skriva en liten kommtar ändå ;) Ni förstår inte hur roligt det är att hitta några kommentarer när jag logga in på min blogg :)
Ville bara säga ett litet tack till er.

Ha det så bra!

Många kramar /My

Mando Diao - Dance With Somebody

Denna låt har jag gått och haft i mitt huvud hela dagen. Jag får väldigt lätt olika låtar på hjärnan. Problemet är att jag oftast bara kan en liten liten del av låten. Oftast bara kanske en mening eller så. ^^


Utbytesmania!

Tror jag är inne i en period av utbytesmani just nu. USA kretsar kring mina tankar minst en gång per dag just nu. Känns rätt rolgit men ändå rätt jobbigt. Jag känner att jag villl kunna njuta av tiden som jag har kvar med klassen. Men samtidigt så längtar jag så otroligt mycket till USA.

Tycker det är så svårt att försöka få bort tankarna om USA. Det finns alltid små saker som man funderar över. Men man får göra sitt bästa :)

Varför jag valde att åka till USA?

Jag tror att jag valde USA på grund av att jag väldigt gärna vill lära mig det engelska språket mera. Jag är absolut inte en av de bästa i klassen på den punkten utan jag är nog tvärt om en av de sämsta. Jag tror det är därför jag valde USA för att lära mig språket mycket bättre än vad jag kan idag.

Jag kunde ha valt England eller något annat engelsktalande land. Men jag tycker det känns som om England är lite för nära det svenska livet här hemma. Det är nog egentligen rätt stor skillnad men jag tyckte att USA lockade mig mycket mer. Att se om det verkligen är som i de amerikanska high school filmerna och så.

Det var bara några saker som gjorde att jag valde just USA.


         

Kontokort utomlands?

Tror det bara är ICA banken som är den enda banken som har att det är gratis att ta ut pengar i utlandet. Det är gratis att ha ett vanligt bankomatkort från ICA banken om man är mellan 18-21 år tror jag det är.  De har ingen valutapåslagning vilket är bra :)

Det finns även ett kost som skandiabanken har. Det är gratis att ta ut pengar i bankomater i Sverige och utomlands. Däremot kostar det 230 kr/år och har ett valutapåslag på 1,65 procent. 

Sen finns det andra banker där man får 12 kostnadsfria uttag utomlands men sen kostar det en tia lr så för varje uttag utöver de 12 gratis. Och det brukar oftast kosta några hundra att ha dem korten per år. Och dessutom så brukar det vara valutapåslag. 

Jag kommer antagligen att skaffa ett bankomatkort på ICA banken. Har hört många andra osm har det när dom är utbyetsstudenter, så då borde det fungera bra för dom. Om dom rekomenderar det :)

Men är det så att någon av er som läser detta inlägg och har använt/ ska använda något annat kort som har varit bra så äre bara att dela med er ;)

         


Jag kommer att bli junior

Ja, jag kommer att bli junior i USA. Hade verkligen hoppats på att bli Senior. Men utbytesstudenter blir inte seniorer på skolan.  Sa en annan utbytesstudent som är på Logansport High School nu. Men jag kommer ha samma priveligerier som seniorer så jag kommer få ta examen och lite andra saker :) Så det kommer nog att bli väldigt bra ändå även om jag velat bli senior.


97 dagar kvar!

         

97 dagar kvar tills flygresan börjar. Det känns som om tiden går väldigt fort. Både på gott och ont.

Det var i början av juli som jag anmälde mig till YFU att jag ville åka som utbytesstudent och det känns som om det var bara några månader sedan. Men det är  snart 10 månader. Lika lång tid som jag ska vara borta hos min värdfamilj i USA. Känns så konstigt, jag hänger inte riktigt med tiden.

Men tror det kommer bli ett underbart år. Snart har jag pratat med alla som jag ska bo med förutom min värdbror som är 5 år. Honom är det nog lite svårt att kontakta genom facebook ;) Men annars är facebook ett väldigt bra sätt att ta kontakt med sin värdfamilj med enligt mig :) Man har inte pressen på sig att man måste skriva ett väldigt långt brev, utan det kan räcka med en liten hälsning eller så. :)


RSS 2.0