Lördag 10/30/10

Idag vart det en massa shopping i Lafyette :) Kom hem med endel kläder + en jacka från Hollister. Tyvärr var det en likadan som Mariana hade... Hade inte sett hennes, så vad kan jag göra?? Jag kan inte åka tillbaka till Lafyette för att lämna tillbaka den. :/ Men men vi får se, jag gillar den väldigt mycket ialllafall så vi får se vad som händer. Ska prata med Mariana om det imorrn har jag tänkt.

Men iallafall efter det att vi kom hem lite efter sju så var det bara att börja göra sig iordning för Halloweenparty! Det var väl inte det roligaste partyt jag vart med om, inte så många som dansade eller så. Men träffade massa människor och stod och pratade och hade roligt istället ;) Så det var värt att vara där iallafall :)

Nu ska jag sova. Jag laddar upp lite bilder från Halloweenpartyt imorgon när jag är piggare.

Kramkram


Fall break!

Nu är det andra dagen på vårat fall break. Igår var det spökhus :) Roligt roligt :) Det var fem olika delar av spökhuset. Det är svårt att beskriva hur det var. http://indyscreampark.com hemsidan för stället vi var på ^^

Sen blev det övernattning hemma hos Searsha :) Sen idag så blev det att vi åkte till våran lilla mall här i Logansport. För hon behövde fixa lite kläder och såp inför hennes fotografering till hennes seniorpictures :)

Nu ikväll blir det antagligen fotballsgame och sen får vi se vad som händer.

Grattis Lisa som fyller 12 år idag!!! Älskar dig <3 

        

Kram

Just nu!

Just nu kl 7 går flera jag känner upp från sängen för att gå till skolan eller jobbet hemma i Uppsala. Känns jättekonstigt för nu ska jag faktiskt gå och lägga mig. Ha en toppendag idag!

KRAM


Onsdag 10/27/10

Äntligen är det lite lov!!!! Okej vi har höstlov för två dagar men sedan är det helg. Så vi har väl inte direkt det längsta höstlovet som man kan ha, men vi får vara glada för de dagar som vi har :)

Ikväll blir det bara att slappa och ta det lugnt :) För imorrn blir det haunting house med några kompisar :)

Har inte så mycket mer att skriva om idag ;)

Juste håller på att fixa och trixa lite med min design här på bloggen, så snart kanske en ny design kommer upp om allt fungerar som det ska ;)

Kram


Tisdag 10/26/10

Idag var det tornado varning i skolan, sirererna gick igång och vi småsprang till ett klassrum utan fönster där vi fick sitta på golvet med ansiktet mot väggen. Vi var cirka 40 elever i det rummet haha xD Och där satt vi i 40 minuter av våran lektion. Tråkigt och lite läskigt kan jag säga. Som tur var så hände det ingenting och det är jag väldigt glad över.

Annars var dagen som vanligt. Skrev en essay på engelskalektionen, får se hurdet betyget blir, det var rätt stressigt att hinna med att skriva mer än två sidor på mindre än 40 minuter haha.

Nu ska det pluggas lite matte, historia och sen ska det fotograferas lite till fotografilektionen, då vi ska framkalla filmen imorrn.

Ha det så bra och hoppas ni sover gott :)

KRAM

Måndag 10/25/10

Lugn dag i skolan idag :) Superskönt ^^ Satt mest på danslektionen pga att jag tyvärr inte känner mgi fullständigt frisk ännu. Blev helt yr när vi snurrade lite haha. Men iallafall. Fick som jag trodde 23/20 på mitt engelska quiz vilket jag är väldigt glad över. Och det är alltså tre extrapoäng om jag förvirrade er förrut :P
Sen hade vi matte quiz idag vilket jag inte har en aning om hur det gick :P Det får vi se imorrn när vi får tillbaka dom. Jag hoppas det gick hyfsat bra iallafall ;)

Idag träffade jag min area rap. Det är henne jag ska kontakta om jag har frågor eller några problem men någonting här. Hon verkar jätteschysst enlgit mig :) Så henne är jag nöjd med, bättre än förra som jag kanske skulle haft haha ^^ Hon frågade mig lite om hur jag hade det här med skola, familj och vänner och lite så. Sen så frågade jag henne om resor som man kan åka på med YFU. Eller det är en annat företag som arrangerar resorna, men det är YFU studenter som åker på dom :) Så det kanske blir Californinen för mig om det blir som jag vill haha ;D Och om jag får för mamma och pappa där hemma, måste ju ta och fråga dom först ;)

Nu ska jag sova, och imorrn blir det beställning av Cap & Gown för Graduation :D
Bild på Cap & Gown för er som inte vet vad jag pratar om ;) Cap är hatten och Gown är kappan eller vad man ska kalla det ;)
                  

Sov gott! Kram

Söndag 10/24/10

Är fortfarande lite sjuk idag, men nu är det bara lite feber så det blir bättre iallafall :)

Boo fest från 13-15 idag då vi i Beryettes hade ansiktsmålning. Och nu blir det nog att ligga i soffan och titta lite mer på tv igen. 

           

Sen blir det lite pumpa skärning senare.

Kram

Lördag 10/23/10

Det blev inte mycket sömn natten till lördagen. Var sjuk hela dagen, hade bland annat hög feber så när jag stod upp var jag helt yr. Så igår blev det mest att ligga i sängen och soffan och kolla på tv. Så den dagen gick väldigt långsamt.

Skriver om idag senare ikväll.

Ha det bra! Kram


Fredag 10/22/10

Idag var det skola som vanligt. Jag tror jag fick 23/20 på engelska glosorna. Fick tre extra poäng i en tävling där man får upp till tavlan två och två och sen säger hon en mening eller förklaraing av ordet och så ska man skriva det. Och den som först skrivit dte och har rätt får ett poäng upp till tre ^^

Sen så har ngo min superhjälte försvunnit på något konstigt sätt :( Finns ingenstans på datorn. Sparade det igår men sen nu är den borta. Min lärare ska ringa till teknikavdelnignen på skolan så att dom ska försöka leta reda på filen. Vill verkligen inte börja om...

Efter skolan åkte vi iväg till Lafyett för att gå i en corn maze. Det är som en labyrint av majs xD Roligt roligt :) 

         
 
          

         

         

         

Nu ska jag sova, är hur trött som helst!

Juste lycka till till alla som ska skriva högskoleprovet som börjar om mindre än två timmar :) Hoppas det går bra för  er!

Godnatt! Kram


Torsdag 10/21/10

Idag, har det vart en väldigt bra dag :) I skolan var det en fotbolls spelare från Colts som hade en föreläsnign om hans liv. Där han berättade om hur hans liv bestått av droger och hur det påverkat honom. En väldigt bra föreläsning enligt mig. Han pratade om perosner som dött och så, så tragiskt var det. Men bra.

Efter skolan pratade jag lite med familjen och ett pra vänner hemma i Sverige :) Kändes rolig, då en vän till mig pratade om hur stolt jag borde vara över mig själv för att jag gör det här. Att jag tog modet till mig att åka iväg helt ensam och bo i en familj som jag inte känner sedan innan och så. Kändes roligt att höra det :)

Sedan åkte vi iväg för att Mariana behövde hämta ut pengar. Och sen blev det flera ärenden. Vi åkte iväg till en mataffär och köpte mat. Sen blev det lite klädesaffärer där jag köpta två par jeans för totalt 40 dollar motsvarar ungefär 270 svenska kronor ^^ Sen blev det en sväng förbi Walmart där det blev till att köpa ännu lite mera mat och fixa byxor och tröjor till lill John´s skoluniform som han har varje dag.

Sen har jag också hunnit göra matteläxan och pluggat på engelska glosorna :) Så nu är det snart dags för mig atts tänga av datorn och sova ;) Godnatt! KRAM

Sharing

Har ingen aning om vem som har skrivit denna, men gillade den :) Så här har ni den ^^

When we share laughter, there's twice the fun;
When we share success, we surpass what we've done.
When we share problems, there's half the pain;
When we share tears, a rainbow follows rain.

When we share dreams, they become more real;
When we share secrets, it's our hearts we reveal.
If we share a smile, that's when our love shows;
If we share a hug, that's when our love grows.

If we share with someone on whom we depend,
that person is always a very true friend.
And what draws us closer and makes us all care,
Is not what we have, but the things we share.

Today I share this poem with you...
To show how much I care...
And to thank for sharing
Your friendship with me :-)


Onsdag 10/20/10

Idag har väl inte vart den roligaste dagen. Haft en del hemlängtan idag. Har ingen aning varför men det känns att man inte har sina underbara vänner och sin kära familj runt omkring sig varje dag. Ibland kan det kännas rätt tomt även om jag har folk att umgås med och så. Det känns bara väldigt konstigt att vara ifrån alla där hemma spelar ingen roll om jag kännt er i hela mitt liv eller om jag bara kännt er ett litet tag, jag saknar er ändå. Jag har haft det bra idag. Visst hjälte det lite att göra saker idag. Men det är ändå inte lika roligt när tankerna om er där hemma finns inom mig. Jag hoppas ni har det bra där hemma! Ni ska veta att ni alltid kommer att finnas för mig. Även om vi kanske inte pratar så ofta. Så ska ni veta att jag aldrig kommer glömma bort er!

Idag i skolan under andra perioden hade vi information om caps & gown. Vi skulle få reda på hur man beställde dom och vilken storlek och så. Efter informationen bad personen som hade hand om det att alla utbytesstudenter skulle komma fram till honom. Vi stod och pratade med honom och han bad oss alla att uttala våra namn som vi säger det i vårat hemland. Blev rätt mycket skratt kan jag ju säga när han försökte uttala dom xD haha
Iallafall nu ska jag komma till det som jag ville säga ^^ Företaget som vi köper det av kommer erbjuda caps and gowns gratis till alla utbytesstudenter :D De kostar runt 30 dollar annars, så det var rätt generöst av dom :)

Annars så hände inget speciellt i skolan. Jag fortsätter jobba på min superhjälte i cpmmercinal art. Vet inte om jag har berättat om den :P Men iallafall det gör jag nu ^^ Kommit upp med iden och skissat ner den och nu ritas den i datorn med Illustrator :D Roligt är det, men rätt så svårt. Blir det bra så kanske jag lägger upp den här i min blogg, men vi får se ;)

Efter skolan åkte vi hem till Laura och kollade på lite tv och baar umgicks. Carlos kom över efter ett tag också och vi kollade på massa roliga youtube klipp :P

Nu ska jag krypa ner till sängs. Ny dag imorgon ;)

Kram

A Friend Like You

 

 

I need a friend,
A friend like you,
A friend that will always be here with me through my roughest times,
Everyone needs a friend like you,
You have always been there for me through my roughest times,
You are a great friend,
Greatest friend I can ask for,
You’re my best friend,
A friend that everyone needs,
A friend like you indeed a great friend,
I am glad that I have you as my friend.

Jennifer RondeauTisdag 10/19/10

Inga läxor idag efter skolan = Slappa haha ^^ Nejmen vi slappade väl endel efter skolan idag. Sen lite innan 19.00 så åkte vi iväg till skolan för att kolla på skolans olika körer som hade konsert. Det var två stycken körer från två olika middle school sen två olika från Logansport High School. En Swung choir och en concert choir. Swing choir är en kör som dansar och sjunger samtidigt. Väldigt coolt att se ^^ ;D 

En relativt dålig bild från konserten, men bättre det än ingenting xD ^^

         


Nu ska det kollas klart på Twilight, men kommer antagligen somna innan filmen är slut. Ligger i sängen och kollar, så det blir nog rätt lätt att somna inatt :) 

Godnatt! KRAM
       

Dikt

Jag kommer lite då och då lägga in lite dikter här som jag hittar. Jag vet inte riktigt varför men känner att det finns så många bra dikter som passar in rätt bra just nu. Så därför tänker jag göra det.

Hittade en dikt idag som jag ska skriva ner här nu den heter Existera och är skriven utav Krook.

Hoppet är förlorat för länge sen. På det stora ej det lilla. Den sanna omtanken är det lilla. Atomkärnan i universums innersta punkt. Allt annat är det stora. Den kärnan ändrar aldrig form. Där i ryms allt hopp, all medkänsla och all äkta glädje. Obrytbar, ofrånkomlig och ouppnåelig. Livets enda konstant. Den finns i dig från ditt första andetag och lämnar dig aldrig. Välj aldrig att förneka. Välj aldrig att upphöja. Den ska leda inte ledas, så som flodens starka ström leder dig till trygget, kämpar du emot så drunknar du. Tryggheten är att du alltid kan ge upp. Rädslan är att veta precis vart du är på väg. Våga blunda, andas och låt dig bli ledd av vattnets nyckfullhet.


Så från och med nu så kommer ni kunna läsa lite dikter här då och då :P ^^
KramYellowcard - Miles apart

Känner att denna låt passar rätt bra in i mitt liv just nu haha :P Hanna postade denna link i min facebook idag och skrev att hon tyckte att denna låttext passade in rätt bra :P Jag håller med dig Hanna ^^ Så därför lägger jag in den här, så att jag kan dela med mig av den ;) Haha

          
 

Måndag 10/18/10

Skola som vanligt. Skräckfilm efter skolan med Hanna, Carlos, Mariana och Kaura. Och sen volleybollmatch på kvällen 

          

Det var det som hände idag.

Kram

Söndag 10/18/10

Gick upp vid 8.30 för att gå till kyrkan. Vi gick idag till en katolsk kyrka. Det verkar som om vi komemr variera vilken kyrka vi går till varje gång. Så vi får se vilken det blir nästa vecka. För dte verkar som om vi kommer gå till kyrkan nu framöver.

Efter det var det frukost på Silver Lake (en restaurang som vi brukar äta på lite då och då)

Sendan var det till att skynda sig hem för att göra sig redo med smink och hår inför fotograferingen.
Roligt, roligt kan jag sammafatta fotograferingen med. Men sen får vi se hur bilderna blir och då kommer den verkliga sammafattningen xD haha Vi började vid 12 och slutade vid 2.30 ;) Så det tog inte så jättelång tid ^^

Har haft huvudvärk hela dagen idag :/ Så det blev en lång tupplur på 2 timmar, men vaknade med huvudvärk
ändå. Så denna eftermiddag/ kväll har bara vart att ta det lugnt. VIlket kan behövas ibland.

Nu är klockan lite tolv här, så det är dags för mig att sova som vanligt :P Men om en timme så börjar ni att gå upp  :P
Men ha det bra! Kramkram


Lördag 10/17/10

Gick upp vid 7 tiden för att vara i skolan kl 8. Vi gick igenom lite inför morgondagen och fick lite olika kläder med oss hem. Så nu är vi redo för fotograferingen imorrn ;)

Sedan runt 12 tiden så åkte vi iväg till Purdue för att kolla lite på fotbollsmatchen mellan Purdue och Minnesota tror jag det var ^^ :P Kommer inte roktigt ihåg vilket lag det var xD Roligt var det iallafall :) Hur mycket folk som helst som ni kommer kunna se på några av bilderna nedanför ;)

Påvägen hem så åkte iv förbi en halloween affär för att leta reda på någon halloweenkostym :P Hittade en och dyr var den. Men det är en gång som jag är här och jag kommer nog inte köpa en halloweenkostym någon mer gång i mitt liv. Inte vad jag vet nu iallafall men vem vet senare haha. Och jag behövde ju köpa en eftersom att vi ska på maskerad på halloween. :)

Och sen nu ikväll så har vi bara tagit det lugnt :) Jag och Mariana har kollat på filmen om fantomen på operan. Så nu är det dags för mig att krypa ner till sängs. Men först ska jag ladda upp lite bilder här nedanför!

            

           

            

           

             

           

            

            

           

           

Det var allt från mig ikväll! Godnatt!

Fredag 10/15/10

Skriver detta inlägg för andra gången nu. Första gången försvann :/ Kanske blir lite kortare nu men det är ju bara lättare för er att läsa ;)

Idag var det sista fotbollsmatchen för denna säsong. Så inga mer fotbollsmatcher att gå på. Ovh det var en bra avslutning på denna säsong med en vinst såhär på slutändan ;) Efter matchen var det dans  :) Roligt roligt då, men nu strejkar mina fötter xD haha

Nu väntar sängen, är väldigt trött. Och ska vara i skolan kl 8 imrogon bitti. Ja, jag vet att det är lördag. Men vi ska typ ha något möte om söndagens plåtning med Beryettes för en kalender.
Senare imorgon (lördag) så ska vi antagligen åka till Purdue och kolla på deras homecoming game :P

Nee, nu ska jag somsagt sova! Godnatt!

Stor kram från mig här i USA ;)

Btw. Hörde att det hade snöat lite idag hemma i Sverige ^^

Torsdag 10/14/10

Känner att jag börjar bli sämre och sämre på det här med att skriva men lite bättre blir jag med att ladda upp bilder ;) Så det kanske förhoppningsvis går jämt ut ^^ :D

Idag hände det inte så mycket förutom att vi hade nootbook quiz på matten idag. Då vi fick ett litet prov då vi skulle skriva vilka läxor vi hade ett antal datum och vilka exempel hon gjorde vissa dagar. Vi fick ha våran notebook på provet så det provet var bara att leta upp svaret och sen skriva ner det. Hon har det porvet för att se att vi tar anteckningar xD haha ^^

Juste sen nu precis innan jag gick tills sängs så har vi suttit och knytit band på hårtofsar för imorgon :P Då det är fotbollsgame och vi ska ha rosa tema för att stödja något med bröstcanser. Så det var många band som skulle knytas fast på 29 tofsar ^^ Kan ta en bild på dom imorgon så ni får se vad jag menar :P

Juste på mattelektionen igår så fick vi göra en sån här xD haha fick ett antal tal att lösa för att ta reda på vilka nummer några bokstäver var. Sedan fick vi byta ut bokstäverna i de olika kordinaterna till siffrorna. För att sedan dra streck mellan kordinaterna/punkter. Vilket blev en pumpa xD Detta var för att samla 3 extra poäng för att höja betyget lite ifall man ville :P Känns som om man börjat i 3an i lågstadiet igen haha

         

Nu ska det sovas, ska upp 6.20 som vanligt :P Kram och dröm sött för det hoppas jag ni gör just nu! :P

Tisdag 10/12/10

Känns inte som om jag har så mycket att berätta om idag. Sitter just nu och skissar mina 10 skisser som ska vara klara imorgon. Vi ska rita 10 stycken superhjältar som inte finns redan. Så det gäller tat tänka lite xD haha Har gjort 7/10 så har bara 3 kvar nu. Men börjar känna mig lite trött så jag ska nog försöka göra en till sen blir det sängen som gäller för mig :)

Pratade med familjen idag. Alltid roligt att höra deras röster ibland och parat om vad som hänt här och där hemma ;)

Juste var på ett möte idag för special olympics. Ska troligtvis vara volontär på olika evenemang för dom här i Indiana :P  Så då var det som en liten utbildning av något slag ^^  Så det är vad jag har gjort idag förutom skola då :P

Imorgon är det invigning för en större walmart här i Logansport så vi i Beryettes ska vara där kl 7 imorgon bitti för att inviga stället tillsammans med skoland band. Får se om det blir några nya bilder eller inte från det.

Nu måste jag rita min sista skiss för att sedan få sova lite. Godnatt!

Kramkram


Pumkin patch

          

          

          

          

          

          

          

          

          

          

          

           

          

Huset

Jag vet att några har frågat mig om hur huset som jag bor i ser ut, så nu ska ni äntligen få se några bilder :P

            
               
           

              
           
             

          

          
                    

Söndag 10/10/10

Haha idag är det 10/10/10 såå coolt XD haha ^^ Nejmen nu ska jag inte överdriva, men lite coolt är det ändå ;)

Idag gick vi upp klockan 9 för att åka iväg till kyrkan för första gången för mig. Så  nu har jag vart på en amierkansk gudstjänt eller vad man kallar det, tror vi kommer börja gå typ varje söndag nu. Verkar det som iallafall. Men vi får se.

Efter kyrkan åkte vi iväg och åt frukost. Åt jättegoda amerikanska pannkakor där ^^ haha Har inte ätit det så många gånger här, så jag är inte direkt bortskämd med dom :P

Sen har vi städat huset och snart är det dags att åka iväg till en pumking patch :) Ska ta med kameran dit och ta några bilder så ni också får se. Men först så måste det tas ett foto på mig, Mariana och Gina. ´Vi hade nämligen en telefonintervju för några dagar sedan med en dam från lokaltidningen, som skulle skriva lite om oss och vårat utbytesår. Så nu måste vi ta en bilb och skicka in ^^ xD

Ska också passa på att gratta Josefin som fyller 18år idag!!!! Hoppas du har det bra där hemma i Uppsala just nu med nära och kära och att du trivs som 18-åring xD haha :P ;)

Nu ska vi fixa fotot och sen åka iväg till pumking patch.

KramkramLördag 10/09/10

Idag var det till att gå upp klockan 7.20 för att göra sig iordning och vara redo vid 8. Åkte till Indy för att gå runt lite i ett köpcentrum. Hittade tyvärr inte så mycket, men lite saker kom jag hem med. Bland annat lite från The body shop ^^ haha

Åkte sedan till Jessica vid 8 tiden ikväll för att träffa lite folk och kolla på film utomhus. De hade som en projektor och filmduk utomhus. Och framför det där vi satt var det en eldstad så där satt vi och kollade på film samtidigt som vi grillade korv och åt marshmallows :) Super mysigt och coolt ^^ 

                           

Synns inte så bra, men ni förstår kanske lite mer vad jag menar ^^

Så nu har jag kommit hem och ska ta mig i kragen och sova lite :)

Godnatt!


2 månader

Igår fredag, var det två månader sedan jag kom hit. Börjar känna mig mycket tryggare med engelskan nu och skolan går bättre och bättre. Börjar få mera vänner och så. Men även fast all börjar gå bättre så har jag haft nån liten svacka här och där. Det är nog inte så konstigt, man är van att träffa sina nära och kära och alla vänner rätt så ofta hemma och nu har man inte sett dom på två månader. Så visst känns det konstigt. De lever sitt liv hemma i Sverige medans jag lever mitt liv här nu i USA.

Jag hoppas ni har det bra! Saknar er! Puss och Kram <3


Torsdag 10/07/10 & Fredag 10/08/10

Torsdag:
Igår hände det absolut ingenting speciellt, var ute och fotade lite efter skolan till våran fotografiklass. Det var det vi gjorde haha ^^

Fredag:
Idag var det en väldigt blandad dag med blod, svett och tårar, bokstavligt XD John ramlade och slog upp läppen så det rann blod över hela hans tröja. Jag grät pga hemlängtan xD haha Träffar man inte sina nära och kära på ett tag så kan man längata rätt lätt efter dom...
Vi vek och märkte kläder inför yard sale som vi ska ha imorgon. Men jag slipper stå och sälja, för jag och Kennedy ska till Indianapolis för att shoppa :D

Nu ska jag sova, ska upp om ungefär 6-7 h. Så jag vill ha lite sömn :P

Imorgon följer min kamera med oss till Indianapolis så jag hoppas på att få lite nya bilder ;) Sen kommer också lite bilder på huset som jag bor i, utifrån ;)

Nu ska jag sova, är supertrött efter att ha hjälpt till med kläder och andra saker inför imorgon i 5-6 h. Sp det ska bli skönt att krypa ner i sängen nu :)

Godnatt! Kramkram


Onsdag 10/06/10

Soccer game efter skolan idag, roligt roligt. Vi vann  för en gångs skull ^^ 3-0 till oss :D haha

Efter matchen åkte vi med några kompisar och åt på tacobell ;D lr jag åt inte men dom andra ^^ Jag var inte hungrig :P Och just nu ligger jag på sängen med datorn i knät och är inne på facebook samtidigt som jag lyssnar på musik på Spotify :D Kan lyssna på spotify i ca två veckor nu innan min syster måste logga in på mittt konto hemma Sverige. Jag älskar Spotify :D haha

Nu ska jag baar at det lugnt, inget plugg för mig idag :D

Sov så gott nu, som ni förhoppningsvis redan gör ;)

Kram!


Mina kära systrar

Såg nyss ett inlägg på min kära systers blogg :) Började gråta Linn!! haha Men det var inge ledsna tårar det var lyckliga tårar ^^ ;) Du är superduper söt, ska du veta :) Älskar er allihopa!!

Syrrans inlägg :) Behövde lägga upp det här så att jag kan visa hur söt syster jag har ^^ ;) Och jag lovar jag kommer tillbaka till Uppsala ^^ ;D

                     

Kramkram

Tisdag 10/05/10

Har precis avslutat ett relativt långt samtal med Julia haha ^^ Vi pratade i en och en halv timme :D Så otroligt skönt att veta at man har en nära kompis som också genomgår samma saker detta år :P Det kändes som om vi typ pratade i 10 min kanske, tiden gick så otroligt fort och sedan var det dags för henne att äta... Men otroligt roligt att prata med dig Julia :) (Om du läser detta ^^ )

Tisdag = skoldag som vanligt. Hade otroligt svårt att ta mig upp ur sängen imorse, det var så kallt i rummet xD ^^ Så jag ville helst bara ligga kvar i min varma mjuka säng ;) Men upp ur sängen behövde jag, så det var ju bara att göra det. Sen gick skoldagen relativt snabbt, längtar tills på lördag då jag ska med Mariana och kanske Kennedy till Indianapolis för att shoppa ^^ Sen på söndag blir det shopping igen men denna gång blir det i antligen Kokomo eller Lafyette med Searsha :D
Så det känns som om denna helg kommer bli super ;) Jag måset verkligen handla nya kläder, känns som om jag inte har något att ha på mig nu när det börjar bli kallare, så en shoppinghelg passar bra :)

Nu ska jag ta och göra något annat än att sitta och skriva detta inlägg ;)

Kram kram från det stora landet ^^

Måndag 10/04/10

Vanlig skoldag som vanligt. Inget speciellt denna vecka inte :P ^^ Träning efteråt från 3.30 till 5.30. Fast sen så har middle school träning och eftersom att min mamma är tränaren så får jag stanna kvar till 6.30 ;) Gjorde lite läxor och så, så det gör absolut inget. Jag kunde ha valt att få skjuts hem med en kompis, men då vet jag att jag inte får lika mycket gjort xD haha

Fick en till fråga igår som jag tänkte besvara.

Betalar du själv skolmaten eller ingår det?
Jag tro det varierar lite från organisation till organisation och vad värdfamiljen tycker. Säger organisation att du inte ska behöva betala maten så ska du inté heller det, men är det så att organisation inte lovar att familjen ska betala din mat så kan du inte räkna med det, om inte värdfamiljen känner för att betala den ;)

Min organisation har att värdfamiljen måste stå för kostnaden av min skolmat, men de kan välja om de vill skicka med mig mat hemifrån eller om jag ska köpa maten i skolan. Men min värdsyster som är från Brasilien behöver betala hennes mat själv, men vi åker inte med samam organisation. Så det olika med olika organisationer.

Tänkte berätta lite om skolmaten när jag ändå skriver om den ^^

Dock så tycker jag inte skolmaten är den bästa här, det låter rätt gott, men oftasts så är den inte det och den är så onyttig xD haha

Varje dag så är det två huvudsaker att välja mellan, idag så kunde jag välja mellan tex hamburgare eller corndog som är en slags korv med typ bröd eller friterat runt i min kö. Har aldrig smakat korven och kommer nog aldrig göra det heller :P Till det så var det någon slags potatis. Som potatisbullar fast i mini miniformat. Sen var det typ fruktsallad, glass, juice och mjölk till det. Skolans mjölk finns i fyra olika smaker tror jag det är. Två av dom är vanlig mjölk fast olika fetthalter, sen finns det sedan jordgubbsmjölk och chokladmjölk...

Vi har tre olika köer beroende på vad man vill ha varje dag. Jag går oftast till en och samma, den med varierad mat ^^ :P Annars finns det en salladskö, men jag gillar inte salladen här. Det är någon slags baconimmitation som smakar äckelpäckel enligt mig som dom strör över salladen :/
Sen finns det också en pastakö där det är pasta och pizza varje dag. Pastan är tyvärr för grötig, den är oftast överkokt och fet. Så den kön är inte så populär xD haha 

Men till varje måltid serveras det alltid något slags tillbehör som potatis, ris, bröd eller något annat. Någon slags efterätt, juice och mjölk. och ibland någon slags konserverad frukt och man kan ha tur att få välja på ett äpple eller en banan. Finns det alternativet så väljer jag det istället för något annat ^^ Är van vid att äta någon frukt per dag hemma i Sverige, så när jag får tillfälle här så gör jag det :P

Min skolmat kostar 1.75 dollar tror jag det är per måltid. Det motsvarar ungefär 12 kronor. Så det är itne så dyrt ;) Men väljer jag till något som tex, en konserverad frukt och en banan så kostar det lite extra ^^ eller om jag tar dubbelt av något, men det är inte så farligt mycket ;)

Juste efter att du ätit upp så har vi en snackline, där du kan köpa glass, kakor och andra saker. Som en liten kiosk. Jag har hitintills aldrig gått dit, känns så onödigt att trycka i sig mer saker än vad jag behöver. Oftats är jag redan mätt efetr skolans lunch och då är det inte gott att trycka i sig ännu mera mat xD

Så nu har ni kanske fått reda på lite hur skolmaten ser ut här :P Om ni förstod något av mitt virrigga inlägg haha, men har ni frågor så är dte bara att fråga på. Jag svarar gärna ;)

Kram

Söndag 10/03/10

Då var helgen nästan över. Lite mer än 4 h kvar så är det måndag igen. Veckorna bara flyger iväg...
Idag så har vi bara tagit det lugnt. Vi har legat och kollat på skräckfilmer hela dagen ^^ Mysig mysigt.
Pratade även med min kära familj på skype idag :) Trevligt att se dom lite :D ^^

Nu ska jag ner till dom andra.

Puss och kram

Lite frågor

Har fått några frågor här på min blogg, så jag tänkte svara på dom ;) ^^

Jag tänkte bara höra vilken organisation du åkte med? EF? Explorious? STS?
Jag åker med en organisation som heter YFU (Youth For Understanding)

Vad tycker du om din organisation?
Jag tycker att organisationen har varit bra hitintills. Dock så har jag int ehaft några problem med varken min värdfamilj eller något sådant. Så jag har inte behövt haft så mycket kontakt med dom. Jag fick min värdfamilj rätt tidigt i februari / början av mars, så jag ska absolut inte klaga haha. Tyvärr finns det vissa som fick sin familj när jag redan hade vart här i någon vecka. Men så är det med alla organisationer. Först ska det finnas en familj som är villig att ta emot dig som en utbyetsstudent, sedan ska det finnas plats i skolan och så. Så det är rätt många saker som måste fungera och är det något som inte funkar så måste organisationen börja om från början igen.

Men svaret på frågan är: Ja, jag tycker om min organisation

Vilken delstat är du i?
Logansport i delstaten Indiana

Betalade du själv eller sökte du några stipendier för att kunna åka ? :)
Jag sökte tyvärr inga stipendier. Så därför fick vi betala allt. Jag har en väldig tur att jag har så snälla föräldrar som var villiga att betala hela organisationskostnaden och flygbiljetter för mig :D

Vilka klasser läser du?
Jag har:
Beryettes - Dansetemet i skolan

Photography I - fotograti

Commercial art - Vi skissar och använder oss av olika datorprogram. Kan visa lite senare vad jag menar ^^ Det  
är så svårat att förklara vad vi gör. Jag har denna klass två perioder, så det är som en dubbellektion ^^

US history - Amerikansk historia

English 11 - engelska för juniorerna på skolan

Algebra II Honors - En väldigt lätt klass enligt mig. Har gjort nästan allt i skolan hemma i Sverige redan ^^ Så 
detta är som en repedition. Kan dock inte säga vad det motsvarar för kurser hemma i Sverige. Men jag har tagit, A, B, C och halva D i Sverige.

Det var dom kurserna jag har varje dag. Börjar klockan 8 varje morgon. Sedan är varje lektion 50 min lång + en lunch som är 30 min. Och sen har vi sedan 10 min announcement i slutet på dagen, då dom säger olika sportresultat och sådant ;) Visas även ett tv program som skolans elever gör i en klass. Lite roligt :D Så vår skoldag slutar klockan 3.10 ;)

Trivs du bra i skolan?
Jag börjar trivas bättre och bättre i skolan nu :D I början hade jag rätt svårt att prata med alla olika perosner, eftersom att man byter klasskompisar inför varje ämne. Men nu när det har gått ett tag så blir det bara roligare och roligare :D

Vad tycker du om staden du bor i?
Den är rätt liten, cirka 20 000 peroner. Så det är lite skillnad från vad jag är van vid, 200 000 ;) haha Det händer ibland att det inte finns så mycket att göra ;) Men anstränger man sig så finns det alltid något :P Och min värdfamilj är insatt i många oliak saker så det är roligt. Nästan alltid något som ska fixas här och där ;) ^^ Tyvärr så har vi inte så många affärer och så här. Finns en liten mall men där är det inte mycket. Sen så har vi Walmart och lite sådana affärer  ^^ Men vi har rätt många matställen haha ^^ Om det är så att vi vill åka och shoppa så tar vi bilen i ungefär 30 min.  Så är vi i antligen  Kokomo som har endel affärer eller så åker vi till Lafyette där dom har ett bra köpcentrum ;D

Men jag trivs väldigt bra här i Logansport :D

Fredag och Lördag

Fredag:
Igår fredag var det homecoming game och dans efter det. Vi förlorade matchen mot Kokomo, men det var ganska väntat. Kokomo har ett väldigt bra fotbollsteam... Jag och Mariana åkte iväg med Searsha och jag åt för första gången  på Happs :) säjer väldigt goda hamburgare där :P haha  Efter det åkte vi iväg till skoldansen ^^ Roligt roligt :D haha

           
Homecoming King och Queen 2010 Logansport high school

Lördag:
Idag vaknade jag upp vid 8 tiden för att åka iväg tillsammans med Gina och Mariana. Vi skulle få se genrepet inför dagens dansshow. Det var dance with our stars, stjärnor som vi har i logansport xD vilket innebär typ rektorn på våran skola och sådana personer alltså inte några "riktiga" kändisar xD haha Gina var med i showen med två nummer ;) Duktigt :D Och juste det var Gina´s födelsedag idag också haha ^^ Så lite personer kom hit efter att vi kommit hem och sa grattis och gav henne lite presenter och så ^^ Bland annat en jättegod cheesecake haha :D

Träffade sedan Robert, Austin och Tanner tillsammans med Mariana :) Vi körde hide and seek tag, ungefär som den svenska dunken haha ^^ Senare på kvällen åkte jag iväg hem till Laura för att umgås med henne, Hannah, Henrike och Benni ;) Så där har ni hela min dag haha ^^

Nu väntar sängen :)

Kram


Powder puff game 09/30/10

Idag vart det inget utklädnad för mig igen, lite tråkigt. Men vaknar man upp 15 min innan man ska åka så har man inte så mycket tid att tänka ut något haha xD

Efter skolan var dte powder puff game. Alltså tjejer från årskurs junior mot senior. Imorgon är det homecoming game. Och vi ska rösta vilka två personer som ska bli homecoming queen och king. Sen är det sista fotbollsmatchen och därefter så är det dans anordnad av skolan. Vi kommer inte ha finklänningar som många andra skolor har när det är homecoming. Utan vi kommer väl ha lite finare vardagskläder ;)

Vi klär upp oss inför sweetheart istället och sen inför Prom. Så det är därför det är som det är imorgon :P haha

Efter att vi kommit hem från matchen idag så gick vi till Brunos för att visa little Johns kostym haha. Han var utklädd till en pizzabit :P ^^

Lite bilder från matchen idag och sen när vi gick till Brunos ;)

           

            

            
   
           

           

Nu ska det tittas lite på tv samtidigt som det ska pluggas :P Sen ska det sovas tror jag haha ^^

Puss puss

RSS 2.0